TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bottjer, George Everett

Geboortedatum:
22 mei 1913 (Woodhaven/New York, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer 0-83946.

Na de Tweede Wereldoorlog diende George E. Bottjer als Chief Test Pilot bij Raytheon Co. Vliegtuigfabriek te Hanscom Field Bedford, Massachusetts.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Ensign
Eenheid:
Pilot Torpedo Squadron Five (VT-5), U.S.S. Yorktown (CV-5)
Toegekend op:
8 mei 1942
Voordracht:
"Vanwege buitengewone heldenmoed in operaties tegenover de vijand dienend als piloot van het op een vliegdekschip gestationeerde Torpedobommenwerper bij Torpedo Squadron Five (VT-5), vliegend vanaf de U.S.S. Yorktown (CV-5), in actie tegenover vijandelijke Japanse troepen in de Haven van Tulagi op 4 mei 1942 en tijdens de Slag in de Koraalzee op 7 en 8 mei 1942. Deze aanvallen, krachtig en volhoudend doorgedrukt tijdens zwaar luchtafweer, en op 8 mei ook bestreden door vijandelijke jagers, resulteerden in het tot zinken brengen of beschadigen van ten minste acht vijandelijke Japanse schepen te Tulagi en het tot zinken brengen van een vliegdekschip en het tot zinken brengen of zwaar beschadigen van nog een vliegdekschip tijdens de Slag in de Koraalzee. Ensign Bottjer's onaflatende toewijding tot de dienst en moedige en eigenmachtig optreden tegen grote tegenstand, waren in overeenstemming met de hoogste tradities van de United States Naval Service."



Commander In Chief, Pacific Fleet: Serial 2050 (May 8, 1942).
Navy Cross

Bronnen

Foto