TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Champagne, Joseph D.R.

Geboortedatum:
9 november 1922
Overlijdensdatum:
17 februari 2010
Dienstnummer:
350333
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Joe Champagne ging in 1942 bij de United States Marines. Hij maakte deel uit van het 3rd Battalion, 1st Regiment, 1st Marine Division, U.S. Marine Corps te Guadalcanal. Voordat hij met pensioen ging was hij een Registry/State Police officer voor 35 jaar. Hij was gehuwd met Jane Champagne (Sullivan) uit Bellingham.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Marinier der Tweede Klasse)
Eenheid:
3rd Battalion, 1st Marine Regiment, 1st Marine Division "The Old Breed", U.S. Marine Corps
Toegekend op:
9 november 1942
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke heldenmoed en opvallend plichtsbesef als lid van een Rifle Company van het Third Battalion, First Marines, First Marine Division, tijdens een gemechaniseerde aanval van vijandelijke troepen op de positie die dat bataljon innam aan de rivier de Matanikau op Gualdalcanal in de Solomonseilanden op 23 oktober 1943. Toen een vijandelijke tank door de rechterflank heenbrak en recht op hem af reed bleef Pfc. Champagne met koelbloedige moed en volledige minachting voor eigen veiligheid rustig in zijn schuttersputje totdat de naderende tank voor hem reed, stond toen op, wierp een handgranaat in de ketting en stelde zo de tank buiten gevecht. Zijn oplettende tegenwoordigheid van geest en moedige initiatief droegen aanzienlijk bij aan de beslissende overwinning van onze troepen op de Japanners en pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

General Orders: SPOT AWARD, (November 9, 1942).
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Verkregen met vier bronzen campagne sterren.
Asiatic-Pacific Campaign Medal

Bronnen

  • Foto 1: Paula Myers
  • - Sterner C.D., Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present

Foto