TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Durfee, Charles R.

Geboortedatum:
28 augustus 1918 (Morristown/South Dakota, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
17 juni 1944 (Saipan)
Begraven op:
Black Hills National Cemetery
Vak: A. Graf: 15.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein der Mariniers)
Eenheid:
Company A, 1st Battalion, 6th Marine Regiment, 2nd Marine Division "The Silent Second", U.S. Marine Corps
Toegekend op:
23 februari 1944
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom en plichtsbesef, dienend bij Company A, First Battalion, Sixth Marines, SECOND Marine Division, in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op Betio in de Tarawa Atol op de Gilberteilanden op 22 november 1943. Terwijl hij het bevel voerde over Company A vonden er diverse tegenaanvallen plaats. Naast het aanvoeren van zijn eigen compagnie en onder voortdurend vuur van geweren, mitrailleurs en mortieren liep Captain Durfee met volledige minachting voor eigen veiligheid door de hele sector van het bataljon om onze linies te consolideren. Gedurende de actie moedigde hij zijn mannen aan met zijn kalme vastberadenheid en uitstekend inzicht en leverde onbetaalbare steun aan zijn bevelvoerend officier bij het maken van een juiste inschatting van de situatie waardoor alle beschikbare troepen en wapens met maximaal effect konden worden ingezet bij het afslaan van de vijandelijke aanvallen. Zijn heldhaftigheid, vindingrijkheid en inspirerend leiderschap kwamen overeen met de beste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander in Chief Pacific: Serial 0647
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein der Mariniers)
Eenheid:
Company A, 1st Battalion, 6th Marine Regiment, 2nd Marine Division "The Silent Second", U.S. Marine Corps
Toegekend op:
30 juli 1945
Silver Star Medal (SSM)
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en onverschrokkenheid als bevelvoerend officier van Company A, First Battalion, Sixth Marines, SECOND Marine Division, in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op Saipan op de Marianen op 17 juni 1944. Tijdens de landing op Saipan onder verwoestend vuur uit Japanse wapens hergroepeerde Captain Durfee de eenheden van zijn compagnie snel en terwijl hij het binnenland introk zuiverde hij het strand in zijn sector. Toen hij door intens vuur van vijandelijke tanks en infanterie werd aangevallen, leidde hij doeltreffend de verdediging van zijn positie en leidde toen zijn compagnie in een aanval op Heuvel 790 waar hij op een vijandelijke stelling stuitte die de consolidatie van zijn positie ernstig in gevaar bracht. Hij raakte door Japans vuur dodelijk gewond terwijl hij zelf het vuur van dichtbij van zijn tanks tegen de vijand in kuilen en grotten leidde. Met zijn uitmuntende leiding en grote persoonlijke moed droeg hij aanzienlijk bij aan het succes van een vitale campagne. Zijn gedurfde initiatief en heldhaftig optreden kwamen overeen met de beste tradities van de Amerikaanse Marine. Hij offerde dapper zijn leven voor zijn land.

Commander in Chief Pacific: Serial 12714 (postuum toegekend)

Bronnen