TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ewen, Edward Coyle

Geboortedatum:
26 mei 1897 (Portsmouth/Virginia, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: NSN: 0-57030.

Edward Ewen ontving voor zijn verdeinsten na de Tweede Wereldoorlog tevens de Navy Distinguished Service Medal.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
Light Aircraft Carrier U.S.S. Independence (CVL-22)
Toegekend op:
8 december 1944
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke heldenmoed en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van de lichte carrier U.S.S. Independence (CVL-22) in actie tegen de vijand gedurende september en oktober 1944.

Schout-bij-Nacht Ewen, die vaardig het commando voerde over de U.S.S. Independence in de eerste nachtelijke operaties in de Stille Oceaan ontplooide de volledige slagkracht van zijn schepen en vliegtuigen en leidde hen met zijn vooruitziende blik en tactische vaardigheden bij het vernietigen van vijandelijke toestellen en luchtverkenners teneinde vijandelijke aanvallen af te weren voordat die konden beginnen. Zijn moed en leiderschap terwijl hij gedurende lange periodes van onafgebroken actie met zijn schip als onafhankelijke eenheid vocht strekken Schout-bij-Nacht Ewen, zijn dappere officieren en manschappen en de Amerikaanse Marine tot de hoogste eer.

Commander 2d Carrier Task Force, Serial 0356 (December 8, 1944).
Navy Cross

Bronnen

Foto