TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fuller, Jack Carl

Geboortedatum:
3 april 1921 (Martinsburg Township/Minnesota, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
7 april 1945 (Oost Chinese Zee nabij Japan)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Jack Carl Fuller raakte vermist in actie tijdens de aanval op de Yamato op 7 april 1945 nabij Japan. Hij werd officieel op 8 april 1946 dood verklaard.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Ensign (Adelborst)
Eenheid:
Bombing Squadron 82 (VB-82), U.S.S. Bennington (CV-20), U.S. Navy
Voordracht:
"Vanwege buitengewone moed tijdens operaties tegen de vijand terwijl hij diende als piloot bij het op een vliegdekschip gestationeerde marine duikbommenwerper bij Bombing Squadron EIGHTY-TWO (VB-82), verbonden aan de U.S.S. BENNINGTON (CV-20), in actie tegenover een Japans slagschip en negen escorterende oorlogsschepen bij Kyushu, Japan op 7 april 1945. Ondanks het slechte zicht en de laaghangende bewolking, nam Ensign Fuller onverschrokken de leiding tijdens een vastberaden en vaardig uitgevoerde bomaanval op het doel en, duikend door zwaar luchtafweer vuur van allerlei kalibers van de vijandelijke schepen, raakte het slagschip in het midden van de formatie, hierbij ernstige schade toebrengend aan de vijand. Zijn onverschrokken aanval voortzettend met groot gevaar voor het eigen leven, droeg hij essentieel bij tot het succes van zijn eskader tijdens deze gevaarlijke aanval welke resulteerde in het zinken van het slagschip, twee kruisers en drie torpedobootjagers en het beschadigen van drie andere torpedobootjagers. Door zijn uitmuntende vliegvaardigheid, onverschrokken vechtlust en groot persoonlijke moed in het aangezicht van groot gevaar, hield Ensign Fuller de hoogste tradities van de United States Naval Service in ere."

Verkregen voor de aanval op de Yamato op 7 april 1945.
Navy Cross

Bronnen

Foto