TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Greenwell, John "Jack"

Geboortedatum:
25 september 1922 (Philadelphia, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
8 januari 2011 (Providence/Rhode Island, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

John "Jack" Greenwell woonde een groot deel van zijn leven in Rhode Island. Hij was gehuwd met Justine Shaw Paasche uit Providence, Rhode Island. Het echtpaar kreeg twee dochters, Jacueline en Sandra.
Tussen 1950 en 1960 werkte Jack Greenwell in de verkoop van Industiële apperatuur. Samen met zijn echtgenote zou hij later de leiding op zich nemen van Paasche Optical in Providence, Rhode Island.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Ensign (Adelborst)
Eenheid:
Bombing Squadron 9 (VB-9), U.S.S. Yorktown (CV-10), U.S. Navy
Toegekend op:
29 juni 1945
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom tijdens operaties tegen de vijand, dienend als piloot van een duikbommenwerper van de Marine van Bombing Squadron Nine (VB-9) aan boord van de U.S.S. Yorktown (CV-10) in actie tegen vijandelijke Japanse troepen in de Oost-Chinese Zee op 7 april 1945. Niet afgeschrikt door intens afweervuur en lage bewolking die het doel maskeerde deed Lt j.g. (toen nog Ensign) Greenwell een aanval in glijvlucht op eenheden van de vijandelijke vloot waaronder een slagschip, een kruiser en escorterende destroyers; hij plaatste voltreffers op het achterschip van de kruiser en droeg zo bij aan het zinken ervan. Zijn vliegkunst en plichtsbesef kwamen overeen met de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Navy Cross

Bronnen

Foto