TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Jensen, Alvin Julius

Geboortedatum:
23 juni 1920 (Clemson/South Carolina, Verenigde Staten)
Dienstnummer:
0-27119
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Second Lieutenant (Tweede Luitenant der Mariniers)
Eenheid:
Marine Fighting Squadron 214 (VMF-214), Marine Aircraft Group 11 (MAG-11), U.S. Marine Corps Aviation, U.S. Marine Corps
Toegekend op:
19 april 1944
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep, dienend als piloot van Marine Fighting Squadron, TWO HUNDRED FOURTEEN (VMF-214), Marine Air Group ELEVEN (MAG-11), FIRST Marine Aircraft Wing, in luchtgevechten tegen vijandelijke Japanse troepen in het gebied rond de Solomoneilanden van 15 juli tot 1 september 1943. Naast het deelnemen aan talloze aanvallen op vijandelijke scheepvaart en vliegveldinstallaties observeerde en meldde 2nd Lieutenant Jensen regelmatig de positie van vijandelijke troepenconcentraties. Tijdens het escorteren van een fotovlucht boven de Shortland eilanden werd hij overvallen door Japanse jagers, hij vernietigde er zelf drie en hielp bij het verdrijven van de andere. Later, als beschermer van een bombardement, schoot hij een Zero neer die brandend neerstortte en daarna, met nog maar een wapen dat niet was vastgelopen, bleef hij hardnekkig in het gevecht totdat de vijandelijke onderscheppers op de vlucht waren gejaagd. Bij een andere gelegenheid, toen door slecht weer de rest van zijn divise terugkeerde, ging hij alleen door en duikend door een gordijn van Japans vuur beschoot hij op de vliegbasis Kahili 16 bommenwerpers die ontploften en nog eens acht jagers. Zijn niet aflatende vechtlust en zijn moedige plichtsbesef pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Serial 002334 (SofN Signed April 19, 1944).
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Second Lieutenant (Tweede Luitenant der Mariniers)
Eenheid:
Marine Fighting Squadron 214 (VMF-214), Marine Aircraft Group 11 (MAG-11), U.S. Marine Corps Aviation, U.S. Marine Corps
Aanbeveling:
Wegens buitengewone prestaties in de lucht als piloot van Marine Fighting Squadron TWO HUNDRED FOURTEEN (VMF-214), Marine Air Group ELEVEN (MAG-11), FIRST Marine Aircraft Wing, in actie in de Pacific tijdens de tweede wereldoorlog.

Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto

Thema's