TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kauffman, Draper Laurence

Geboortedatum:
(San Diego/Californië, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: NSN: 0-117673/110, United States Naval Reserve.

Na de Tweede Wereldoorlog ontving Draper Kauffman twee maal de Navy Distinguished Service Medal.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (Luitenant)
Toegekend op:
juli 1942
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke moed, tegenwoordigheid van geest, plichtsbesef en minachting voor eigen veiligheid tijdens de Japanse aanval op de Amerikaanse Stille Oceaan Vloot in Pearl Harbor, Hawaii op 7 december 1941.
Lt. Kauffman ontmantelde en onderzocht een scherpe Japanse 500 ponder die op het terrein van Schofield Barracks op Oahu lag. Met zijn moed, zijn zelfvertrouwen en zijn uitzonderlijke kennis maakte hij de berging van alle onderdelen van deze Japanse bom mogelijk voor onderzoek door de Afdeling Munitie van de Marine. Het optreden van Lt. Kauffman gedurende deze actie strekt hem tot grote eer en past binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 304 (July 1942).
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant commander
Eenheid:
Underwater Demolition Team Five (UDT-5), U.S. Navy (Underwater Demolition Team Five (UDT-5), U.S. Navy)
Toegekend op:
31 augustus 1944
Navy Cross
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke heldenmoed en opmerkelijk dienstbetoon in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van Underwater Demolition Team Five (UDT-5), tijdens operaties tegen vijandelijke Japanse troepen op de Marianen eilanden op 14 juni 1944.
Tijdens het onderzoek van de riffen en stranden bij Charan-Kanoa, op Saipan in de Marinanen voerde Cdr. Kauffman het bevel over het Onderwater sabotage team. Terwijl ze uit hun landingsboten klommen en in rubberboten het buitenste rif naderden kwam de teams onder zwaar vuur van mortieren te liggen die op het buitenste rif waren ontdekt. Onder dit vuur zwommen Cdr. Kauffman en zijn teams met explosieven op hun rug 1.000 meter ver waarbij ze zwaar vuur van mitrailleurs en geweren ontmoetten en vele verliezen leden. Toen de missie was volbracht trok hij zich met de gewonden terug en verschafte aan de commandant van de Task Force belangrijke inlichtingen die in hoge mate bijdroegen aan het succes van de landingsoperatie. Hij hoorde toen dat twee van zijn mannen werden vermist. Ondanks het zware vuurgordijn van mitrailleurs en mortieren ging Cdr. Kauffman zonder aarzelen terug naar het rif. Door zijn moed en vastberadenheid met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid redde hij persoonlijk de twee achtergebleven mannen. Door zijn koelbloedige moed, zijn uitmuntende professionele vaardigheden en plichtsbesef gedurende de hele actie droeg Cdr. Kauffman in hoge mate bij aan het succes van onze landingen in dit strategische gebied en hij hield de beste tradities van de Amerikaanse Marine hoog.

Commander Amphibious Forces Pacific: Serial 1598 (August 31, 1944).

Bronnen

Foto