TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kenyon, Howard N.

Geboortedatum:
(Longwood/Oklahoma, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Eenheid:
9th Marine Regiment, 3rd Marine Division "Fighting Third", U.S. Marine Corps (9th Marine Regiment, 3rd Marine Division "Fighting Third", U.S. Marine Corps)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Navy Cross toe te kennen aan Howard N. Kenyon (0-3735), Colonel, U.S. Marine Corps wegens uitzonderlijke heldenmoed als bevelvoerend officier van de Ninth Marines, Third Marine Division, in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op Iwo Jima op de Vulkaaneilanden op 25 februari 1945. Col. Kenyon was zich er volledig van bewust dat sterke vijandelijke fortificaties een ernstige dreiging voor een ramp zouden vormen wanneer onze opmars zou stokken tijdens een aanval ten noorden van de vliegbasis Motoyama. Hij koos er dapper voor zijn regiment over de onder vuur ligggende startbanen van de basis te leiden en door zijn mannen aan te sporen met vurige vastberadenheid de opmars voort te zetten droeg hij aanzienlijk bij aan de voortzetting van een kritieke aanval op bijna onneembare Japanse stellingen. Nadat hij deze vijandelijke stellingen had veroverd, stelde hij zijn eenheid vaardig op voor een strategische doorstoot naar het noordelijk deel van het eiland en zette die krachtig door, wat een beslissende factor bleek te zijn bij het verslaan van de vijand op Iwo Jima. Zijn uitmuntende leiderschap en moedige plichtsbetrachting pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

SPOT AWARD, Fleet Marine Force, Pacific: Serial 50938.
Navy Cross

Bronnen

  • - Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present, by C. Douglas Sterner
    - Clark, G.B., The Six Marine Divisions in the Pacific – Every Campaign of World War II, McFarland & Company, Jefferson, North Carolina, USA, 2006
    - Homeofheroes.com

Foto