TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kirn, Louis Joseph

Geboortedatum:
(Milwaukee/Wisconsin, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: NSN: 0-71479/1310.

Voor zijn verdiensten na de Tweede Wereldoorlog verkreeg hij ook nog het Navy Distinguished Service Medal.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander (Luitenant Commandant)
Eenheid:
Scouting Squadron Three (VS-3), U.S.S. Saratoga (CV-3) (Scouting Squadron Three (VS-3), U.S.S. Saratoga (CV-3))
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens operaties tegen de vijand, dienend als piloot van een marineverkenner en bevelvoerend officier van Scouting Squadron Three (VS-3), aan boord van de U.S.S. Saratoga (CV-3), in actie tegen vijandelijke oppervlakteschepen in het gebied rond de Solomoneilanden in de periode tussen 16 september en 5 oktober 1942.

Optredend als squadroncommandant toonde Lt.Cdr. Kirn onbevreesde moed en onverschrokkenheid bij het ten aanval leiden van zijn squadron. In de morgen van 16 september leidde hij een aanvalsmacht van duikbommenwerpers en torpedovliegtuigen tegen vijandelijke oppervlakteschepen; plaatste een treffer met een torpedo en veel bijna-treffers met bommen. In de middag van dezelfde dag leidde hij een aanvalsmacht van duikbommenwerpers tegen een vijandelijke lichte kruiser en plaatste vier bijna-treffers met bommen van 500 kilo. Op 25 september leidde hij een aanval met duikbommenwerpers in een aanval op vier destroyers voor Kaap Esperanza en plaatste enkele bijna-treffers en vermoedelijk een voltreffer. Op 5 oktober 1942 leidde hij een aanvalsmacht van van duikbommenwerpers in een aanval op zes destroyers op ongeveer 25 mijl ten noorden van de Russell eilanden; zelf plaatste hij een voltreffer met een bom van 500 kilo op een van de destroyers waardoor die binnen vijf minuten zonk. In elk van de voorafgaande acties werd de aanval ondanks zwaar en nauwkeurig afweervuur doorgezet en met volledige minachting voor eigen veiligheid. Zijn acties pasten te allen tijde binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Navy Cross

Bronnen

Foto