TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McClintock, David H.

Geboortedatum:
26 februari 1912 (Benton Harbor/Michigan, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
11 januari 2002 (Marquette/Michigan, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Darter (SS-227), U.S. Navy
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Navy Cross toe te kennen aan David H. McClintock, Commander, U.S. Navy, wegens moed, onverschrokkenheid en opmerkelijk dienstbetoon in het kader van zijn beroeop van bevelvoerend officier van de USS Darter (SS-227) tijdens de vierde oorlogspatrouille van die boot in de periode tussen 1 september en 24 oktober 1944 in door de vijand beheerste wateren van de Zee van Celebes en de zuid Chinese Zee. Cmdr. McClintock leidde zijn schip in een aantal gedurfde aanvallen op vijandelijke eenheden van aanzienlijke omvang. Ondanks de inspanningen van gealarmeerde escorteurs en de risico’s van gevaarlijke wateren, slaagde hij erin vijandelijke schepen ernstig te beschadigen. Bij zijn laatste poging bracht hij met voltreffers een groot vijandelijk schip tot zinken. Al zijn operaties werden uitgevoerd in nabijheid van sterke Japanse eenheden. Met zijn ervaring en gezond oordeel bracht Cmdr. McClintock zijn schip veilig naar de haven terug. Zijn optreden gedurende de hele periode vormde een inspiratie voor zijn officieren en manschappen en paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 340 (July 1945).
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Darter (SS-227), U.S. Navy
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

  • - Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present, by C. Douglas Sterner
    - Breuer, W.B., Retaking the Philippines - America's Return to Corregidor and Bataan: October 1944-March 1945, St. Martin’s Press, New York, U.S.A., 1986
    - Homeofheroes.com
    - sid-hill.com

Foto