TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Miller, Doris

Geboortedatum:
12 oktober 1919 (Waco/Texas, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
24 november 1943 (Gilbert eilanden)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Mess Attendant First Class (Mess Bediende 1e Klasse)
Eenheid:
USS West Virginia (BB-48)
Toegekend op:
27 mei 1942
Officiele Oorkonde:
"Voor voorname toewijding aan de plicht, buitengewone moed en veronachtzaming van zijn eigen persoonlijke veiligheid tijdens de aanval op de vloot in de Haven van Pearl Harbor, Hawaï, door Japanse strijdkrachten op 7 december, 1941. Terwijl hij aan de zijde van zijn kapitein op de brug stond, heeft Miller, ondanks vijandelijke aanvallen en bombardementen in aanwezigheid van een ernstige brand, geholpen met het verplaatsen van zijn Kapitein, die dodelijk gewond was geraakt, naar een veiliger plaats, en heeft later een machinegeweer bemand en bediend tegen de vijandelijke Japanse aanvallende vliegtuigen tot de opdracht werd gegeven om de brug te verlaten."

Navy Cross wewrd uitgereikt door Admiral Chester W. Nimitz, aan boord van USS Enterprise (CV-6) te Pearl Harbor op 27 mei 1942.
De medaille was toegekend vanwege helhaftig gedrag aan boord van de USS West Viginia (BB-48) gedurende de aanval op Pearl Harbor op 7 december 1941.
Navy Cross

Bronnen

  • Foto 1: Official U.S. Navy Photograph
  • Foto: Official U.S. Navy Photograph Photo #: 80-G-408456
  • - Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present, by C. Douglas Sterner
    - Naval Historical Center

Foto

Achtergrondartikelen