TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Mollenhauer, Arthur Paul

Geboortedatum:
7 augustus 1924 (Chicago/Illinois, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
12 oktober 1944 (Noord-Formosa, China)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Arthur Paul Mollenhauer werd op 7 augustus 1924 geboren in Chicago als zoon van Paul Mollenhauer en Augusta Marie Kuglitsch.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Ensign (Vaandrig)
Eenheid:
Fighting Squadron Eighteen (VF-18), U.S.S. Intrepid (CV-11) (Fighting Squadron Eighteen (VF-18), U.S.S. Intrepid (CV-11))
Toegekend op:
april 1945
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom tijdens operaties tegen de vijand, dienend als piloot van een marinejager van Fighting Squadron Eighteen (VF-18), aan boord van de U.S.S. Intrepid (CV-11), tijdens een aanval door jagers op noord Formosa op 12 oktober 1944. Ensign Mollenhauer vloog met zijn jachtbommenwerper door intensief luchtafweervuur om een geslaagde bomaanval uit te voeren op een grote en belangerijke vijandelijke hangar. Tijdens zijn aanval stuitte hij op een grote meerderheid Japanse vliegtuigen en schoot ondanks de grote overmacht vijf vijandelijke toestellen neer. Hij droeg niet alleen bij aan het volledig op de vlucht jagen van de vijandelijke formatie maar redde bij twee gelegenheden het leven van zijn teamleden. Ensign Mollenhauer’s uitzonderlijke moed, zijn gedurfde vliegkunst en zijn plichtsbesef passen binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine. Hij offerde moedig zijn leven voor zijn land.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 337 (April 1945).
Navy Cross

Bronnen

  • - Sterner C.D., Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present
    - Home of Heroes

Foto