TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Otter, Bethel Veech

Geboortedatum:
12 september 1914 (Louisville/Kentucky, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
6 mei 1942 (Corregidor, Zuid-Pacific)
Begraven op:
Amerikaanse Oorlogsgraven Cave Hill Cemetery
Dienstnummer:
0-78738
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Luitenant aan boord van USS Canopus (AS-9). Gedood tijdens een aanval op een Japans Machinegeweer nest.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (Luitenant-ter-Zee 2e Klasse)
Eenheid:
Company T, 4th Battalion, 4th Marine Regiment, Philippine Department, U.S. Army Forces in the Far East (USAFFE), U.S. Army
Toegekend op:
19 april 1946
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom in actie tegen vijandelijke Japanse troepen tijdens de laatste aanval op het eiland Corregidor op de Filipijnen op 5 en 6 mei 1942. Lt Otter stond voortdurend bloot aan het vijandedlijke lange-afstandsvuur en de bombardementen tijdens het beleg van Corregidor en leidde zijn mannen met onwankelbare vaardigheid en vindingrijkheid bij de verdediging van de hem toegewezen sector van het strand. Hij hield hardnekking stand tijdens de laatste aanval op de stranden van Corregidor op 5 mei en weerstond moedig het steeds feller wordend Japanse vuur van geweren en mitrailleurs in een wanhopige poging de aanvallers terug te drijven en probeerde herhaaldelijk de landingen van de vijand te verhinderen tot hij tijdens de felle actie geraakt en dodelijk gewond werd. Lt Otter, een onbevreesd leider, leverde waardevolle diensten tijdens dit historische geveccht en zijn persoonlijke moed, vastberadenheid en onwankelbaar plichtsbesef onder tegenstand strekken hem en de Amerikaanse Marine tot de hoogste eer. Hij offerde dapper zijn leven voor zijn land.

Board Serial 458 - Ter vervanging van de 2e Silver Star die reeds voor deze actie was verleend.
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (Luitenant-ter-Zee 2e Klasse)
Eenheid:
U.S.S. Canopus (AS-9), U.S. Navy
Aanbeveling:
Wegens dapperheid in actie en opmerkelijke prestaties als officier vuurleiding van de U.S.S. Canopius (AS-9) bij het samenstellen en leiden van vrijwillige geschutsbemanningen en bij het leiden van hun vuur tegen vijandelijk zware bommenwerpers in de haven van Mariveles op Bataan op de Filipijnen op 5 januari 1942. Ondanks het feit dat de Canopus voor anker lag en bijna weerloos was tegen aanvallen van grote hoogte meldde Lt Otter zich vrijwillig voor deze gevaarlijke taak en onderhield een voortdurend gordijn luchtafweer tot het schip door bommen werd geraakt en hoewel hij een pijnlijke scherfwond had opgelopen weigerde hij eerste hulp voor zichzelf tot hij er zeker van was dat zijn bevelvoerend officier in veiligheid en het gewonde personeel verzorgd was. Zijn acties pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (Luitenant-ter-Zee 2e Klasse)
Eenheid:
U.S.S. Canopus (AS-9), U.S. Navy
Purple Heart

Bronnen