TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Presley, Frank H.

Geboortedatum:
1920
Dienstnummer:
0-10906
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
First Lieutenant (Eerste Luitenant der Mariniers)
Eenheid:
Marine Fighting Squadron 121 (VMF-121), Marine Aircraft Group 14 (MAG-14), U.S. Marine Corps Aviation, U.S. Marine Corps
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep dienend als piloot van Marine Fighting Squadron ONE HUNDRED TWENTY-ONE (VMF-121), Marine Air Group FOURTEEN (MAG-14), FIRST Marine Aircraft Wing, in luchtgevechten tegen vijandelijke troepen boven de Solomoneilanden in de periode van 9 oktober tot 23 november 1942 en van 1 tot 30 januari 1943.
First Lieutenant Presley, die een tour van zes weken deed, nam deel aan talloze gevechten tegen vijandelijke troepen en met zijn ervaring als scherpschutter schoot hij drie vijandelijke toestellen neer. Tijdens de laatstgenoemde periode vloog hij zijn toestel, ondanks de gevaren, bekwaam op offensieve patrouilles en nam twee vijandelijke toestellen voor zijn rekening. Bij een gelegenhied, toen Task Force 67, dat beschermd werd door zijn sectie van vier toestellen, door 10 duikbommenwerpers en 12 Zero’s werd aangevallen, toonde 1st Lt. Presley vliegkunst bij het neerschieten van een bommenwerpers en droeg bij aan het toebrengen van zware schade aan de vijand. Zijn meedogenloze vechtlust paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Navy Cross

Bronnen

  • Foto 1: Bill Gonyo
  • - Sterner C.D., Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present

Foto