TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ramsey, DeWitt Clinton

Geboortedatum:
(Whipple Barracks/Arizona, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: NSN: 0-7813.

Voor zijn verdienste na de Tweede Wereldoorlog ontving DeWitt Ramsey een tweede Navy Distinguished Service Medal.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Aircraft Carrier U.S.S. Saratoga (CV-3)
Toegekend op:
30 oktober 1942
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke heldenmoed en opmerkelijk dienstbetoon in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van het vliegdekschip de U.S.S. Saratoga (CV-3) tijdens de bezetting van Guadalcanal-Tulagi en de Slag om de Solomonseilanden op 24 augustus 1942.
De luchteenheden onder bevel van Capt. Ramsey vielen tijdens deze actie met succes schepen van een Japanse aanvalsgroep aan en beschadigden die. Met zijn leiderschap en doelmatige controle over de squadrons onder zijn commando droeg hij wezenlijk bij aan het succes van dit treffen. Zijn uitmuntende plichtsbetrachting vormde te allen tijde een inspiratie voor diegenen die onder hem dienden en paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Board Serial 3954 (October 30, 1942).
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
Chief of the Bureau of Aeronautics
Toegekend op:
1945
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol en uitzonderlijk dienstbetoon aan de regering van de Verenigde Staten in een positie van grote verantwoordelijkheid als hoofd van het Bureau Luchtvaart tussen 6 augustus 1943 en 1 juni 1945.
Gedurende de periode van intensieve voorbereiding voorafgaand aan het offensief tegen de vijand en sinds dat offensief de kust van Japan zelf heeft bereikt, heeft Schout-bij-Nacht Ramsey met vooruitziende blik en gezond oordeel met succes plannen voorbereid en uitgevoerd voor de deelname van de Marine Luchtvaartdienst aan dat offensief. Onder zijn strak en vindingrijk bestuur werden dringende problemen van organisatorische aard volledig opgelost en aan vitale eisen op luchtvaartgebied werd met maximaal effect en een minimum aan vertraging voldaan. Zijn krachtige leiding en uitmuntnde technische vaardigheden droegen in hoge mate bij aan de toenemende doelmatigheid van het luchtoffensief en pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Bronnen

Foto