TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Reynolds, Luther Kendrick

Geboortedatum:
21 augustus 1905 (Walter Valley/Mississippi, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Charles Ausburne (USS-570), Destroyer Squadron 23 (DesRon 23), U.S. Navy
Toegekend op:
14 januari 1944
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van de destroyer U.S.S. Charles Ausburne (DD-570) toegevoegd aan Destroyer Squadron 23 (DesRon 23) tijdens een treffen met Japanse marine eenheden in de Keizerin Augusta Baai bij Bougainville op de Solomoneilanden in de nacht van 1 op 2 november 1943.
Commander Reynolds zocht de krachtige vijand op, bond onbevreesd de strijd met hem aan en vocht met vastberaden moed en gedurfde agressie waarbij hij regelmatig zijn eigen veiligheid riskeerde om felle en onophoudewlijke aanvallen te lanceren op de Japanse oppervlaktevloot. Door zijn extreme moed en inspirerende leiding haalde hij de onoverwinnelijke strijdgeest naar boven die de dappere officieren en manschappen onder zijn commando in staat stelden een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de verpletterende nederlaag die de vijand leed door het tot zinken brengen van 4 schepen en het zwaar beschadigen van 2 andere. Captain Reynolds, een deskundig zeemand en tacticus trok de Charles Ausburne uit het gevecht terug zonder schade of verliezen en zijn grote plichtsbesef en uitstekend optreden gedurende de actie kwamen overeen met de hoogste tradities van de strijdkrachten en strekken hem, zijn eenheid en de Amerikaanse Marine tot grote eer.

Commander Southern Pacific: Serial 00162 (January 14, 1944), changed Serial 400
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Charles Ausburne (DD-570), Destroyer Squadron 23 (DesRon 23), U.S. Navy
Toegekend op:
17 januari 1944
Navy Cross
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van de destroyer U.S.S. Charles Ausburne (DD-570) in actie tegen de vijand in de nacht van 24 op 25 november 1943 bij de Solomoneilanden. Tijdens dit gevecht brachten 5 schepen van Destroyer Squadron 23 (DesRon 23), waarvan de U.S.S. Charles Ausburne deel uit maakte, 4 Japanse schepen tot zinken, brachten zware schade toe aan een ander schip en beschadigden nog een 6de voor ze het gevecht afbraken zonder verliezen of schade aan de eigen schepen. Commander Reynolds vocht met dappere vastberadenheid en opmerkelijke moed met zijn schip en door zijn koelbloedige agressie bij het opzoeken en onbevreesd bestrijden van een sterke tegenstander stelde hij zijn schip in staat een verpletterende nederlaag aan de Japanse troepen toe te brengen. Zijn opmerkelijke kalmte onder vuur en zijn roekeloze minachting voor persoonlijke veiligheid bij het doorzetten van zijn aanval vormden een inspiratie voor zijn dappere bemanning en pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander South Pacific: Serial 00193 - Gold Star in lieu for 2nd award
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Charles Ausburne (DD-570), Destroyer Squadron 23 (DesRon 23), U.S. Navy
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de regering van de Verenigde Staten als Screen Commander van een groep escort carriers tijdens de landingen op Leyte op de Filippijnen van 17 tot 24 oktober 1944 en tijdens de slag bij Samar op 25 oktober 1944.


(Commander Reynolds is authorized to wear the Combat "V".)
Legion of Merit - US Military

Bronnen