TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rosendahl, Charles Emery

Geboortedatum:
15 mei 1892 (Chicago/Illinois, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
17 mei 1977 (Naval Hospital Philadelphia/Pennsylvania, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Minneapolis (CA-36), U.S. Navy
Toegekend op:
augustus 1943
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van de zware kruiser U.S.S. Minneapoilis (CA-36) in actie in door de vijand beheerste wateren tijdens de slag om Tassafaronga in de nacht van 30 november 1942. Captain Rosendahl vocht vaardig en vastberaden met zijn schip en droeg daarmee in hoge mate bij aan het vernietigen van alle vijandelijke schepen binnen schootsbereik. Met zijn bezielende leiding en het dappere plichtsbesef van zijn bemanning droeg hij in hoge mate bij aan het succes van deze vitale missies die de Amerikaanse marine tot hoge eer strekken.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 317
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Vice Admiral (Vice-admiraal)
Toegekend op:
november 1947
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten als hoofd van de Naval Airship Training and Experimentation van 15 mei tot 14 augustus 1945. Vice-admiraal Rosendahl droeg aanzienlijk bij aan het programma voor luchtschepen. Hij introduceerde strenge maatregelen voor het herstellen van eerdere gebreken in de training, zette het trainingsprogramma voor luchtschepen op een gezonde basis en voerde 75 tot 100 experimentele projecten uit op de algemene gebieden van het vliegen, de techniek, electronica en laboratoriumonderzoek. Bovendien was hij vanaf 10 september 1943 als speciale assistent (LTA) van het plaatsvervangend hoofd Maritieme Operaties (Lucht) de voornaamste adviseur op het gebied van lichter dan lucht.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 369
Distinguished Service Medal - Navy/USMC

Bronnen