TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rubin, Joseph Leonard

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (junior grade) (Luitenant-ter-Zee 2e Klasse (junior))
Eenheid:
Torpedo Squadron 18 (VT-18), U.S.S. Intrepid (CV-11), U.S. Navy
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid als piloot van een torpedobommenwerper van Torpedo Squadron EIGHTEEN (VT-18) aan boord van de U.S.S. Intrepid (CV-11) in actie tegen vijandelijke troepen tijdens de 2de slag in de Filippijnse Zee van 24 tot 26 oktober 1944. Lieutenant Rubin nam als piloot van een torpedobommenwerper deel aan torpedoaanvallen waardoor een vijandelijke gevechtsgroep zwaar beschadigd raakte. De acties waaraan hij deelnam werden met succes uitgevoerd onder intense en nauwkeurige salvo’s van afweervuur en namen een ernstige dreiging voor onze grondtroepen op de Filippijnen weg. Met zijn opmerkelijke moed, zijn deskundigheid en onzelfzuchtige plichtbetrachting hield Lt Rubin de beste tradities van de Amerikaanse Marine hoog.
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (junior grade) (Luitenant-ter-Zee 2e Klasse (junior))
Eenheid:
Torpedo Squadron 18 (VT-18), U.S.S. Intrepid (CV-11), U.S. Navy
Aanbeveling:
Wegens dapperheid en uitzonderlijke prestaties in de lucht als als piloot van torpedobommenwerper van Torpedo Squadron EIGHTEEN (VT-18) aan boord van de U.S.S. Intrepid (CV-11) in actie tegen vijandelijke troepen tijdens de slag in de Golf van Leyte op 24 oktober 1944. Vliegend door intens afweervuur deed Lieutenant Rubin een aanval van geringe hoogte op een slagschip van een vijandelijke strijdgroep en plaatste waarschijnlijk een treffer op een schip; hoewel zijn toestel door vijandelijk vuur beschadigd was geraakt, bracht hij het veilig naar de basis terug. Zijn vliegkunst en plichtsbesef kwamen overeen met de beste tradities van de Amerikaane Marine.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

  • - Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present, by C. Douglas Sterner
    - Valor awards

Foto