TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sands, Eugene Thomas

Geboortedatum:
22 februari 1907
Overlijdensdatum:
29 december 1987
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander (Luitenant-ter-Zee 1e Klasse)
Eenheid:
U.S.S. Sawfish (SS-276), U.S. Navy
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van de U.S.S. Sawfish (SS-276) op de 3de oorlogspatrouille van die boot in de periode van 30 juni tot 10 augustus 1943 in door de vijand beheerste wateren van de Pacific. Lieutenant Commander Sands slaagde er met moed, deskundigheid en vastberaden actie in, meer dan 25,000 ton vijandelijke scheepsruimte tot zinken te brengen en 16,000 ton te beschadigen. Met zijn ervaring en goede inzicht bracht hij zijn boot veilig naar de haven terug. Zijn optreden gedurende de hele actie vormde een inspiratie voor zijn officieren en manschappen en kwam overeen met de beste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander in Chief Pacific: Serial 41
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander (Luitenant-ter-Zee 1e Klasse)
Eenheid:
U.S.S. Sawfish (SS-276), U.S. Navy
Aanbeveling:
Wegens dapperheid en onverschrokkenheid in de strijd, dienend als bevelvoerend officier van de U.S.S. Sawfish (SS-276) op een oorlogspatrouille van die boot in door de vijand beheerste wateren van de Pacific. Lieutenant Commander Sands voerde dapper en vaardig zijn aanvallen uit die resulteerden in het tot zinken brengen van een belangrijke hoeveelheid Japanse scheepsruimte zonder ernstige schade aan zijn eigen boot. Met zijn ervaring en goede inzicht bracht hij zijn boot veilig naar de haven terug. Zijn optreden gedurende de hele actie vormde een inspiratie voor zijn officieren en manschappen en kwam overeen met de beste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander South Pacific: Serial 36
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen