TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Skon, Warren Andrew

Geboortedatum:
29 oktober 1919 (St. Paul/Minnesota, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
19 januari 2012 (McLean/Virginia, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Ensign (Adelborst)
Eenheid:
Fighting Squadron 2 (VF-2) U.S.S. Enterprise (CV-6)
Toegekend op:
26 november 1943
Voordracht:
"Wegens uitzonderlijke heldenmoed in operaties tegen de vijand, dienend als piloot van een marinejager van Fighting Squadron TWO (VF-2), aan boord van de U.S.S. ENTERPRISE (CV-6), ingezet boven Tarawa in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op 26 november 1943.
Toen er berichten werden ontvangen over de nadering van een groot aantal vijandelijke torpedobommenwerpers bood Ensign Skon vrijwillig aan met een sectie jagers van zijn carrier mee te gaan, de eerste keer dat een dergelijke operatie 's nachts werd geprobeerd, om de aanvallers te onderscheppen. Hij verleende moedige diensten bij het verstoren van die fase van de aanval en slaagde erin de vijandelijke toestellen uiteen te drijven. Met zijn vechtlust onder groot gevaar was hij grotendeels ervoor verantwoordelijk dat de carrier group ernstige schade bespaard bleef.
De opmerkeijke moed, de gedurfde vliegkunst en het plichtsbesef van Ensign Skon pasten binnen de hoogste tradities van de Marine van de Verenigde Staten."
Navy Cross

Bronnen

Foto