TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Specht, Lyle E.

Geboortedatum:
26 november 1918 (Silverton/Oregon, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer 0-8911, U.S. Marine Corps Reserve.

Lyle E. Specht volgde zijn opleiding aan de Silverton High School, Silverton, Oregon (1937) en de Oregon State College (1941).

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein der Mariniers)
Eenheid:
Company B, 1st Battalion, 29th Marine Regiment, 6th Marine Division "The Striking Sixth", U.S. Marine Corps
Citation:
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom als bevelvoerend officier van Company B, First Battalion, Twenty-Ninth Marines (Reinforced), in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op Saipan in de Marianen op 17 juno 1944. Nadat zijn compagnie twee andere compagnieën had ondersteund bij het veroveren van een heuvel, het doel van het bataljon, gaf Cpt. Specht zijn mannen bevel naar voren te komen om te helpen het veroverde terrein te behouden. Toen hij zich realiseerde dat de rechterflank van het bataljon niet langer veilig was vanwege de talrijke verliezen stuurde hij twee pelotons van zijn compagnie om de flank te versterken. Toen hij zag dat het peloton zich op de tegenoverliggende heuvel terugtrok na intense salvo’s van vijandelijke mitrailleurs en mortieren, ging Cpt. Specht ondanks het vijandelijke vuur direct verder naar de top van de heuvel waar hij zijn mannen verzamelde, hen aanvoerde bij het heroveren van de heuvel en het afslaan van de daaropvolgende tegenaanval door een sterke Japanse eenheid. Met zijn leiderschap, zijn moed en zijn plichtsbesef gedurende deze riskante operaties hield Cpt. Specht de beste tradities van de Amerikaanse Marine hoog.

SPOT AWARD, Fleet Marine Force, Pacific: Serial 8745.
Navy Cross

Bronnen

Foto