Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Turner, Richmond Kelly "Terrible Turner"

Geboortedatum:
27 mei 1885 (Portland/Oregon, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
12 februari 1961 (Monterey/California, Verenigde Staten)
Begraven op:
Golden Gate National Cemetery
Dienstnummer:
0-6312
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
Task Force Tare, U.S. Navy
Toegekend op:
3 oktober 1942
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en uitmuntende prestaties in het kader van zijn beroep vaan Commander Task Force Tare tijdens de amfibische landingen op de Solomoneilanden op 7 augustus 1942. Ondanks veel vijandelijke tegenstand en herhaaldelijke luchtaanvallen, leidde hij zijn troepen met grote moed en vastberadenheid en boekte niet alleen successen bij de uitvoering van de eerste aanval tot aan de uiteindelijke overwinning maar ook bij het aan land zetten van voorraden en materiaal zodat de veroverde doelen konden worden behouden en voor verdere operaties tegen de vijand gebruikt. Zijn optreden gedurende al deze acties pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse marine.

Commander in Chief Pacific: Serial 022004
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
Amphibious Force, South Pacific Force, Pacific Fleet, U.S. Navy
Toegekend op:
25 februari 1943
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten als commandant van de Amphibious Force, South Pacific Force, U.S. Pacific Fleet. In de periode tussen 7 augustus en 10 december 1942 voerde hij het bevel over Task Forces die werden ingezet voor het transporteren, aan land zetten en bevoorraden van de bezettingsmacht op de Solomoneilanden. De strijdkrachten onder zijn bevel waren regelmatig onderhevig aan aanvallen door vijandelijke duikboten, oppervlakteschepen en luchtmacht eenheden. Het voortdurende succes van de Amerikaanse strijdkrachten tegen de vijand zijn voor een groot deel te danken geweest aan zijn deskundige organisatie, zijn dynamische leiding, bestuurlijke kwaliteiten en onbevreesde persoonlijkheid. Hij heeft in de moeilijkste situaties professionele vaardigheden van het hoogste niveau getoond.

Commander in Chief Pacific: Serial 29
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
Assault Force, Central Pacific Force, U.S. Navy
Toegekend op:
18 januari 1944
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten als commandant van een Task Force van de Central Pacific Task Force tijdens de verovering en bezetting van de Gilbert en de Marshalleilanden in November 1943. Tijdens deze operatie voerde Schout-bij-nacht Turner het bevel over de Assault Force, Central Pacific Force bij de verovering van de atollen Tarawa, Makin en Apamama op de Gilberteilanden, en voerde het directe bevel over de amfibische strijdmacht die het Makin atol veroverde. Hij leidde de ingewikkelde voorbereiding van de Assault Force met veel wijsheid en voerde het commando met visie en kracht, daarmee droeg hij aanzienlijk bij aan het succes van de operaties.

Commander Central Pacific: Serial 39
--
Tweede DSM/N ontvangen als Gold Star
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Vice Admiral (Vice-admiraal)
Eenheid:
Northern Assault Force, U.S. Navy
Toegekend op:
30 september 1944
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten. Als commandant Joint Expeditionary Force van 24 mei tot 12 augustus 1944 voerde hij het algemene bevel over de amfibische troepen en de toegevoegde ondersteunende en defensieve marine eenheden die de aanval op en de bezetting van Saipan, Guam en Tinian op de Marianen uitvoerden. Bovendien voerde hij het directe commando over de Northern Asault Force die Saipan veroverde. Met zijn grondige voorbereiding, en onvermoeibare ijver bij het nemen van de verantwoordelijkheden van zijn commando verzekerde hij het succes van deze operaties. Zijn effectieve organisatie van anti duikboot verdediging en luchtafweer bij Saipan en de mate van samenwerking die werd bereikt tussen de deelnemende lucht- zee en grondtroepen waren het product van zijn opmerkelijke deskundigheid en ruime ervaring. Zijn persoonlijke moed, zijn deskundigheid tijdens planning en operaties en zijn vastberadenheid en opmerkelijke leiding tijdens deze periode pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse marine.

Commander 5th Fleet: Serial 0467
--
Derde DSM/N ontvangen als Gold Star
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Admiral (Luitenant-admiraal)
Eenheid:
Joint Expeditionary Force, 5th Fleet, U.S. Navy
Toegekend op:
9 juni 1945
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten, als commandant Joint Expeditionary Force van de Vijfde Vloot van november 1944 tot mei 1945. Hij bereidde de ingewikkelde plannen voor en voerde het bevel over de amfibische operaties die resulteerden in de verovering en bezetting van Iwo Jima en stellingen op Okinawa Gunto tussen februari en mei 1945. Zijn greep op de problemen van coŲrdinatie tijdens de operaties van duizenden leden van eenheden van de marine, luchtmacht en amfibische troepen onder zijn commando en de samensmelting daarvan tot een gevechtsgroep die zijn missie vastberaden uitvoerde tegen vijandelijke weerstand aan wal en ondanks herhaalde luchtaanvallen was van het hoogste niveau. Troepen onder zijn commando brachten de vijand zware verliezen toe waardoor het Amerikaanse overwicht op zee en in de lucht ver opgeschoven werd richting Japan. Zijn opmerkelijke persoonlijke voorbeeld was een inspiratie voor de officieren en manschappen onder zijn bevel en in combinatie met zijn deskundige en agressieve leiding verzekerde dat het succes van de operaties. Zijn optreden tijdens deze periode paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse marine.

Commander 5th Fleet: Serial 553
--
Vierde DSM/N als Gold Star ontvangen
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Admiral (Luitenant-admiraal)
Eenheid:
U.S. Navy
Toegekend op:
17 oktober 1946
Distinguished Service Medal - Army (DSM)
"Voor uitzonderlijk verdienstelijke en voorname dienst van augustus tot november 1944 in een positie van grote verantwoordelijkheid tegenover de regering van de Verenigde Staten."

War Department, General Orders No. 121
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met 1 bronze service star en 2 silver service stars
Asiatic-Pacific Campaign Medal
National Defense Service Medal (NDSM)

Bronnen