TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Tyree, John Augustine

Geboortedatum:
(Blackstone/Virginia, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: NSN: 0-72361.

Voor zijn verdiensten na de Tweede Wereldoorlog ontving hij tevens de Navy Distinguished Service Medal.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander
Eenheid:
U.S.S. Finback (SS-230)
Toegekend op:
8 juli 1943
Aanbeveling:
Wegens opvallende moed en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand, dienend als bevelvoerend officier van de U.S.S. Finback (SS-230) tijdens een agressieve en succesvolle oorlogspatrouille in door de vijandelijke beheerste wateren tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Ten volle gebruikmakend van iedere gunstige aanvalsmogelijkheid, slaagde Lt. Cdr. Tyree er met moedig en doelmatig optreden in een aanzienlijke hoeveelheid Japanse scheepsruimte tot zinken te brengen. Ondanks felle anti-onderzeeboot maatregelen door de vijand wist hij zijn schip door een uitzonderlijk gevaarlijke periode te leiden zonder ernstige schade. Zijn superieure zeemansschap en gewetensvol plichtsbesef passen binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Board Awards: Serial 36 (July 8, 1943).
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander
Eenheid:
U.S.S. Finback (SS-230)
Toegekend op:
maart 1944
Navy Cross
Aanbeveling:
Wegens opvallende moed en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand, dienend als bevelvoerend officier van de U.S.S. Finback (SS-230) tijdens de vijfde oorlogspatrouille van die boot in de periode van 2 mei tot 26 juni 1943 in door de vijand beheerste wateren rond de Palau Eilanden.
Met zijn agressieve acties op patrouille in het gebied van de Stille Oceaan slaagde Lt.Cdr. Tyree erin verwoestende slagen toe te brengen aan de Japanse scheepvaart. Met zijn onderzeeboot bracht hij 23.00 ton vijandelijke scheepsruimte tot zinken en beschadigde er nog eens 20.000. Met zijn ervaring en kundig oordeel bracht Lt.Cdr. Tyree zijn schip veilig terug in de haven. Zijn optreden vormde een inspiratie voor zijn officieren en manschappen en passen binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 324 (March 1944).
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander
Eenheid:
U.S.S. Finback (SS-230)
Toegekend op:
december 1944
Navy Cross
Aanbeveling:
Wegens opvallende moed en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand, dienend als bevelvoerend officier van de U.S.S. Finback (SS-230) tijdens de zesde oorlogspatrouille van die boot in de periode van 18 juli tot 12 september 1943 in door de vijand beheerste wateren rond de Java Zee.
Met zijn agressieve acties op patrouille in het gebied van de Stille Oceaan bracht Lt.Cdr. Tyree een groot gewapend passagiers- annex transportschip tot zinken. Gebruikmakend van iedere gunstige aanvalsmogelijkheid en met oplettendheid en moed, slaagde hij erin een aanzienlijke hoeveelheid vijandelijke scheepsruimte tot zinken te brengen. Met zijn ervaring en kundig oordeel bracht Lt.Cdr. Tyree zijn schip veilig terug in de haven. Zijn optreden vormde een inspiratie voor zijn officieren en manschappen en passen binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 333 (December 1944).

Bronnen

Foto