TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wilke, Jack Winton

Geboortedatum:
13 juni 1919 (Covina/Califonië, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
4 juni 1942
Vermeld op:
Monument Vermisten van de Verenigde Staten Honolulu
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Jack Winton Wilke nam dienst bij de Naval Reserve op 13 januari 1941. Na zijn vliegopleiding werd hij op 1 november 1941 aangesteld als Ensign. Wilke was aanvankelijk aangesteld bij een verkenningseenheid, maar voegde zich later toe aan Torpedo Squadron 8 aan boord van de USS Hornet in de Pacific. Tijdens de Slag om Midway op 4 en 5 juni 1942, ging hij zonder enige escorte, met zijn eskader in de aanval op de Japanse invasievloot en zette de aanval door, ondanks de hagelvuur van de vijandelijke Japanse jagers en luchtafweergeschut. Alle vliegtuigen en alle vliegers, op eentje na, Ensign George H. Gay, van zijn moedige eskader, kwamen om het leven; maar hun aanval had de Japanse jagers afgeleid van duikbom aanvallen, waardoor de Amerikaanse overwinning voorkomen had kunnen worden.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Ensign (Adelborst)
Eenheid:
Torpedo Squadron 8 (VT-8), Naval Air Station Midway, U.S. Navy
Toegekend op:
januari 1943

Posthuum verleend. Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 310.
Navy Cross

Bronnen

  • - Sterner C.D., Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present
    - Department of the Navy -- Naval Historical Center 805 Kidder Breese SE -- Washington Navy Yard Washington DC 20374-5060
    - Jack Wilke - Recipient -

Foto

Thema's