TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sinnema, Hendrik

Geboortedatum:
4 september 1913 (Den Haag, Nederland)
Overlijdensdatum:
28 augustus 1976 (Zuid-Afrika)
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Voor de oorlog was Hendrik Sinnema militair vlieger. Hij emigreerde drie jaar voor de oorlog maar toen die uitbrak probeerde hij teug te keren maar dat mislukte vanwege de invasie in Nederland. Hij ging toen naar Engeland vanwaar hij voor opleiding werd doorgestuurd naar Canada en hij begon toen zware bommenwerpers te vliegen zoals de Lancaster. Hij volbracht een tour van 30 operaties. Na de oorlog werd hij een vooraanstaand architect. Op 30 november 1990 werden zijn onderscheidingen door Christie geveild.

ME544 crew

Sinneman bemanning te RAF Scampton circa 1944. Lancaster ME544 code T bij No 153 Squadron. Er staan acht bemanningsleden op de foto, degene tweede links is groundcrew. Derde rechts isP/O Hendrick Sinneman. Eerste rechts is Sgt Eric Arthur Smith Wireless Operator. De overige bemanningsleden zijn:- Sgt Thomas Anthony Daly Flight Engineer, - F/Sgt Arthur William Smith Navigator, - F/SgtErnest.F.O.W Porter Bombamier, - Sgt John Lally.Airgunner, -Sgt Ivor Wynne Airgunner.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-vlieger)
Eenheid:
No. 153 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
5 april 1946
Aanbeveling:
"Flying Officer Sinnema heeft in actie een goede offensieve geest getoond terwijl zijn volledige minachting voor persoonlijke veiligheid en zijn onoverwinnelijke geest een inspiratie zijn geweest voor het squadron. F/O Sinnema heeft altijd zijn aanvallen met de grootste moed en vastberadenheid doorgezet ondanks intensief afweervuur en hij heeft voortdurend uitmuntende foto’s verkregen die een bewijs vormden voor de nauwkeurigheid van zijn aanvallen."
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Reserve-Tweede Luitenant-Vlieger
Eenheid:
No. 153 Squadron
Toegekend op:
22 september 1945
Vliegerkruis (VK)

Konink Besluit no. 75 van 22 september 1945.
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met 1 gesp.
Oorlogsherinneringskruis (OHK)

Bronnen