TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Compton, Lynn D. "Buck"

Geboortedatum:
31 december 1921 (Los Angeles/Californië, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
26 februari 2012 (Burlington/Washington, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Lynn Davis "Buck" Compton (31 december 1921 – 25 februari 2012) was een Amerikaanse jurist, politieagent en soldaat. Hij diende als aanklager en rechter bij het California Court of Appeal. Hij was bekend als belangrijkste aanklager in Sirhan Sirhans zaak voor de moord op Robert F. Kennedy. Eerder diende hij het Los Angeles Police Department. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij commissioned officer bij de E Company, 2nd Battalion, 506th Parachute Infantry Regiment, in the 101st Airborne Division of the United States Army. Compton werd in de HBO miniseries Band of Brothers gespeeld door Neal McDonough.

In December 1943 werd Compton lid van de E Company 2nd Battalion, 506th Parachute Infantry Regiment bij de 101st Airborne Devision voordat Operation Overlord plaatsvond. Gedurende de actie bij Brécourt Manor stonden Compton en anderen onder leiding van luitenant Richard Winters. Ze vielen een Duitse batterij van vier 105mm howitzers die aan het vuren waren op Utah Beach aan. Door deze actie werd de eerdergenoemde Duitse batterij uitgeschakeld. Compton kreeg de Silver Star voor zijn hulp bij het uitschakelen van de geweren. De tweede aflevering van de HBO miniserie Band of Brothers ("Day of Days") portretteert deze aanval.

Compton werd later, in 1944 door zijn kontspier geschoten terwijl hij meedeed aan Operatie Market Garden. De kogel ging zijdelings door zijn kontspier en kwam er aan de andere kant weer uit. Nadat hij gedeeltelijk hersteld was, ging hij terug naar E Company op tijd voor de slag in de bevroren Ardennen.

In januari 1945 werd Compton eervol ontslagen bij E Company.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company E, 2nd Battalion, 506th Parachute Infantry Regiment, 101st Airborne Division "Screaming Eagles", U.S. Army
Verkregen voor zijn aandeel in de vernietiging van de 6.Batterie / Artillerie-Regiment 90 bij het Chateau de Brécourt, Normandië.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen