TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Balbo, Italo

  Geboortedatum:
  6 juni 1896 (Quartesana/Ferrara, ItaliŽ)
  Overlijdensdatum:
  28 juni 1940 (Boven Tobruk, LibiŽ)
  Begraven op:
  Italiaanse Oorlogsgraven & Herdenkingsmuur Orbetello
  Nationaliteit:
  Italiaanse (1860-1946, Koninkrijk)

  Biografie

  Italo Balbo diende bij het Italiaanse Alpen Korps van 1915 tot 1915. Gedurende de jaren tussen 1915 en 1926 werd hij drie keer onderscheiden voor zijn vliegkunsten. In 1920 werd hij aangesteld als secretaris voor de Italiaanse Fascistische Partij in Ferrara.
  Op 24 en 25 maart 1921 leidde hij 4000 militairen in de Slag om Ravanna. Hij nam deel aan de Fascistische "Mars naar Rome in 1922. Hierna leidde hij diverse militaire operaties in Noord-ItaliŽ. In april 1922, dwong hij de Italiaanse regering om fascisten vrij te laten die in Bologna warden vastgehouden. Op 21 mei organiseerde Balbo een algemene staking van 63000 fascisten in Ferrara en dwong hij de locale overheid om af te treden. Op de 29ste van diezelfde maand, leidde hij 20000 leden van de gewapende Fascistische milities tijdens de inname van Bologna. Bloedvergieten werd voorkomen door tussenkomst van Mussolini. Na diverse militaire acties, zag hij af van verdere vijandelijkheden vanaf 30 juli 1922 en trok hij zijn troepen terug naar Ravenna. Toen hij een verzoek kreeg om te hulp te komen, startte hij in augustus weer met vijandelijkheden. Een grote slag ontstond tussen de troepen van Balbo en de Socialistische Arditi. Na tussenkomst van Mussolini, werd hij weer teruggeroepen. Vanaf dat moment opereerde hij meer onder het bevel van Mussolini.

  In 1923 werd Balbo gepromoveerd tot Generaal van de Milities, maar hij trad terug nadat hij een rechtzaak tegen "Voce Republicana" had verloren. Zij beschuldigden hem ervan een priester te hebben vermoord in Ferrara. Enige tijd werkte hij als verslaggever voor "Il Corriere". In 1926 werd hij benoemd tot plaatsvervangend Staatssecretaris voor de Luchtvaart en in 1929 volgde zijn aanstelling als plaatsvervangend Staatssecretaris voor Economische Zaken. In 1930 werd Balbo benoemd tot Minister van Defensie.

  Toen op 30 november 1933, speciaal getrainde piloten het vliegen in grote formaties met 25 Savoia-Marchetti SM.55X vliegboten demonstreerden, resulteerde dit in het benoemen van dergelijke formaties als "Balbos". Balbo vloog namelijk met deze formatie van Rome naar Chicago om de mogelijkheden en de kwaliteiten van de Italianen te tonen. Ter ere van deze reis naar de Tentoonstelling van de Eeuw van Vooruitgang, heeft Chicago haar 7th Street omgedoopt tot Balbo Drive. Hierna werden Balbo en zijn manschappen getrakteerd op een rondrit door New York en een lunch met President Roosevelt.

  Gedurende de Spaanse Burgeroorlog leidde hij luchtaanvallen tegen de Republikeinse scheepvaart in de Middellandse Zee. In december 1939 werd hij door Mussolini aangesteld als Gouverneur in LibiŽ. Mussolini probeerde hem hiermee uit de weg te krijgen. Hij transformeerde de Italiaanse Kolonie van een middeleeuwse staat in een model Italiaanse provincie. In mei 1940 stelde hij openlijk dat hij vond dat het Italiaanse leger niet in staat was om in LibiŽ te opereren, vanwege haar gebrek aan materieel en bewapening.
  Op 2 juni 1940 ontmoette hij Ciano om de positie van ItaliŽ als koloniale macht te bespreken in het conflict in LibiŽ.
  Op 28 juni werd hem opgedragen om Egypte binnen te vallen, maar hij werd gedood doen zijn vliegtuig door Italiaans luchtafweer werd neergeschoten boven Tobroek. Sommige historische auteurs beweren dat Ciano achter deze actie zat, maar geen enkel historisch bewijs is hiervoor gevonden.

  28.03.1942: Mussolini overhandigd Balbo's zoon de Gouden Medaille voor gevallen Piloten.

  Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

  Toegekend op:
  1931
  "Hij nam deel aan de Transatlantisch Luchtcruise als piloot en commandant."
  - Orbetello-Rio de Janeiro, 17 december 1930-15 januari 1931.
  Toegekend op:
  4 mei 1933
  Rad Bileho lva I Class
  Rang:
  Maresciallo dellíAria (Luchtmaatschalk)
  Toegekend op:
  10 april 1935
  Distinguished Flying Cross (DFC)
  Rang:
  Maresciallo dellíAria (Luchtmaatschalk)
  Toegekend op:
  1 december 1937
  Ordine di Pio IX - Cavaliere di Gran Croce
  Periode:
  Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
  Rang:
  Maresciallo dellíAria (Luchtmaatschalk)
  Toegekend op:
  1940
  Medaglia d'oro al Valore Militare
  Ordine dei Santi Maurizio e Lazzaro - Cavaliere di gran croce
  Ordine della Corona d'Italia - Cavaliere della Croce Grande
  Colonial Order of the Star of Italy - Cavaliere della Croce Grande
  Periode:
  Eerste Wereldoorlog (1914-1918)

  2e onderscheiding
  Croce al Merito di Guerra
  Medaglia commemorativa delle operazioni militari in Africa Orientale Italiana, 1935-36
  Medaglia commemorativa dell'Unitŗ d'Italia
  Medaglia commemorativa della Marcia su Roma

  Bronnen

  Foto