TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Funk, Victor P.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
Company B, 814th Tank Destroyer Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Company B, 814th Tank Destroyer Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Corporal Victor P. Funk (toen Private) 37468246, Field Artillery, 814th Tank Destroyer Battalion, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties. Tijdens een vijandelijke tankaanval op oktober 1944 bij Mijel, Limburg in Nederland stelde Cpl. Funk, dienend als schutter in een tankjager, de twee voorste tanks buiten gevecht en maakte zich klaar een derde onder vuur te nemen. Het gebouw waarachter zijn tankjager was opgesteld kreeg enkele voltreffers. Stenen en puin die in de open koepel vielen verwondden de leider; alle bemanningsleden verlieten de tank behalve Cpl. Funk. Hij laadde het kanon zelf en vernietigde nog een vijandelijke tank, ging naar de plaats van de chauffeur en reed de tank naar de andere kant van het gebouw, weg van het directe vijandelijke vuur. De uitzonderlijke heldenmoed en dappere acties van Cpl. Funk strekken hem tot grote eer en passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten.
Hij kwam in Nebraska in militaire dienst.

Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 54 (1944).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto