TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McKenna, Vincent E.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Service Battery, 434th Armored Field Artillery Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army
Toegekend op:
2 november 1944
Voor buitengewone heldenmoed met betrekking tot militaire acties tegen de vijand. Op 10 september 1944, nabij Dornot, Frankrijk, toen Geallieerden zware verliezen leden door vijandelijk vuur van mortieren, artillerie en handwapens trok Luitenant McKenna vrijwillig naar een vooruit gelegen observatiepost om het eigen artillerievuur te kunnen richten. Zonder zich te bekommeren om zijn eigen veiligheid, stelde hij zich aan de vijand bloot om zijn vuur op de vijandelijke posities aan te passen. Het contact met de vijand was zo dichtbij dat enkele van zijn eigen granaten slecht een paar meter van zijn eigen observatiepost tot ontploffing kwamen.
De door hem gemaakte aanpassingen aan het artillerievuur, waren zo effectief dat het gevaar voor de eigen oprukkende infanterie werd verminderd. De buitengewone heldenmoed en de moedige acties van Luitenant McKenna, schenken hem veel krediet en zijn in overeenstemming met de hoogste tradities van de Militaire Dienst. Hij trad in dienst vanuit New York.


Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 58 (1944).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto