TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Jenkins, Gordon Eaton

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer 7650398.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrant Officer 1st Class (Vaandrig)
Eenheid:
Royal Army Ordnance Corps
Toegekend op:
1 januari 1946
Aanbeveling:
Sub Conductor Jenkins kwam als korporaal in december 1941 bij deze divisie, werd later in mei 1943 DOWO en eerste schrijver van de assistant directeur van de Dienst Bevoorrading Wapens in januari 1944, een functie die hij tot op heden bekleedt.
In die periode is de divise drie maal gemobiliseerd en dat iedere mobilisatie is geslaagd, is grotendeels te danken geweest aan de grote aandacht die Sub Conductor Jenkins heeft geschonken aan de zeer gespecialiseerde wapenuitrusting van luchtlandingstroepen.
Hij was bij de divisie in Arnhem, kwam uiteindelijk als vluchteling terug ongeveer zes weken na beëindiging van de operatie en stelde daarbij een mooi voorbeeld bij de heroprichting van de divise na die operatie.
Op 9 mei 1945 begon de 1st Airborne Division op zeer korte termijn in te vliegen naar Noorwegen om te fungeren als Commando Noorwegen voor het bestuur over het hele land. Sub Conductor Jenkins had, met een zeer beperkte staf als Ordnance Chief Clerk bij dit commando een enorme hoeveelheid werk en voorbereiding te doen om te assisteren bij het directe probleem van de wapenaanvoer vanuit Engeland en het toezicht op veroverde wapendepots van de vijand in zes zones of districten, variërend in afstand tussen 75 en 1500 kilometer vanuit Oslo terwijl wegverbindingen in die tijd van het jaar onmogelijk waren. Zijn scherpzinnige denken en onverstoorbare benadering van ieder probleem waren van de grootste waarde waardoor betere resultaten konden worden bereikt dan kon worden verwacht van de zeer beperkt beschikbare staf totdat de hoofdmacht arriveerde.
Gedurende zijn hele periode bij de divise is hij altijd van grote waarde geweest voor degenen voor wie hij werkte en voor degenen die voor hem werkten; met zijn natuurlijke leiderschapskwaliteiten en zijn plichtsbesef is hij altijd verantwoordelijk geweest voor verhoogde doelmatigheid.
Member of the Order of the British Empire (MBE)

Bronnen

Foto