TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Byng-Maddick, Cecil Distin

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer 124941.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Major (Tijdelijk Majoor)
Eenheid:
Royal Army Service Corps.
Toegekend op:
1 januari 1946
Aanbeveling:
Major Byng-Maddick diende bij de staf van de 1st Parachute Brigade vanaf de vorming in 1941 tot aan zijn gevangenname in 1944 bij Arnhem. Tijdens deze periode heeft zijn werk op het hoogste niveau gestaan. Als Stafkapitein tijdens de campagne in Noord-Afrika toonde hij opmerkelijke energie en initiatief toen de Brigade, die destijds niet was ingesteld op langdurige gevechten op de grond, te maken kreeg met aanzienlijke administratieve problemen. Later diende hij als plaatsvervangend Assistent Adjudant en Kwartiemeester-generaal van de Brigade op een overeenkomstige eervolle manier. Bij Arnhem voerde hij het bevel over een groep van het Brigade hoofdkwartier die hielp de brug te behouden tegen grote weerstand in en hij toonde een hoge graad van moed en vastberadenheid. Later ontsnapte hij uit een Duits krijgsgevangenenkamp maar werd weer gepakt.
Sinds ik deze officier over een periode van drie jaar heb leren kennen heeft hij een zeer uitzonderlijke graad van initiatief en plichtsbesef getoond.
Member of the Order of the British Empire (MBE)

Bronnen

Foto