TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Eastwood, Herbert David

Geboortedatum:
27 januari 1919 (Bangor)
Overlijdensdatum:
29 oktober 2010
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer 121135.

Bevorderingen:
11 februari 1940: 2nd Lieutenant
27 januari 1944: Lieutenant
24 september 1946: doet afstand van z'n aanstelling

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Captain (Tijdelijk Kapitein)
Eenheid:
Army Air Corps
Toegekend op:
9 november 1944
Gedurende de hele actie voerde deze officier zijn peloton met grote dapperheid aan. In de avond van 18 september 1944 kregen hij en zijn peloton opdracht merktekens te plaatsen op LZ L voor een dropping van voorraden. Hij ontdekte dat de vijand het gebied in enige sterkte had bezet. Hij viel hen onmiddellijk aan en doodde hen of nam hen gevangen. Op de 19de keerde hij naar het gebied terug om te assisteren bij de landing van zweefvliegtuigen. Zo gauw de toestellen verschenen zette de vijand een aanval in. Deze werd afgeslagen en de vijand op afstand gehouden totdat alle toestellen waren uitgeladen. Later ontdekte hij dat de route naar de sector van de compagnie door de vijand was afgesneden maar hij leidde zijn peloton met succes langs de vijandelijke posities.
Vanaf 20 september tot de terugtrekking op de 25ste bezette hij een positie die voortdurtend bloot stond aan moorddadug vijandelijk vuur maar ongeacht het persoonlijke gevaar ging hij voortdurend langs de stellingen om zijn mannen aan te moedigen. Zijn goede voorbeeld hield ongetwijfeld het moreel van de mannen op een dusdanig hoog peil dat zij ondanks talloze vijandelijke aanvallen en hoge verliezen hun posities hardnekkig tot het einde toe behielden.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto