Powell, Geoffrey Stewart

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer 69721.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
"C" Company, 156th Parachute Battalion, 4th Parachute Brigade, 1st Airborne Division, British Army ("C" Company, 156th Parachute Battalion, 4th Parachute Brigade, 1st Airborne Division, British Army)
Uitgereikt voor:
Operatie Market Garden
Samenvatting:
Nadat zijn bevelvoerend officier bij Arnhem gevallen was, nam Major Powell het bevel over het restant van het bataljon op zich. Tot op dat moment had hij zich met de grootste moed gedragen. Gedurende de resterende zes dagen behield hij onder de meest moeilijke omstandigheden het bevel over zijn eenheid en ook over mannen van andere eenheden in hetzelfde gebied. Zwaar vuur van mortieren, artillerie en zelf-rijdend geschut weerhield hem er nooit van in zijn sectie van de buitenring heen en weer te gaan en zijn mannen tot grotere inspanningen aan te moedigen.
Gedurende de hele periode van de slag om Arnhem toonde deze officier zich, hoewel hij zelf gewond was, een moedig leider en een zeer kundig strijder en iemand wiens moed een bron van inspiratie vormde voor de mannen onder zijn commando en voor allen in zijn omgeving.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto