TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Storrs, David Valentine

Geboortedatum:
18 februari 1923 (Burma)
Overlijdensdatum:
21 februari 1956 (Barraute, Abitibi)
Dienstnummer:
251041
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Headquarters Royal Engineers, 1st Airborne Division, British Army
Toegekend op:
9 november 1944
Uitgereikt voor:
Operatie Market Garden
Aanbeveling:
In drie opeenvolgende nachten had Lieutenant Storrs de leiding over ploegen van de Royal Engineers die in twee-mans verkenningsboten en onder vuur personeel over de Lek probeerden te zetten. In de tweede nacht, van 21 op 22 september roeide Lt. Storrs zelf 26 maal de snel stromende rivier over en bracht 21 soldaten van de Polish Parachute Brigade van de zuidelijke oever naar het bruggenhoofd van de 1st Airborne Division. Bij daglicht op 21 september hielp Lt. Storrs de GSO1, Lieutenant-Colonel Charles MacKenzie en de commandant van de Royal Engineers, Lieutenant-Colonel Eddie Myers de rivier over op hun trip om aan 30 Corps verslag uit te brengen over de situatie en in de nacht van 22 op 23 september stak hij nogmaals met succes de rivier over; hij ontmoette de GSO1 bij zijn terugkeer van 30 Corps bij een afgesproken ontmoetingspunt en bracht hem veilig terug naar het bruggenhoofd.
Bij twee gelegenheden vormde Lt. Storrs, zijn eigen veiligheid negerend, met succes ploegen om branden te blussen in het gebied van het hoofdkwartier, ontstaan door vijandelijke beschietingen – bij een gelegenheid een grote brand in een benzineopslag, bij een andere op een parkeerplaats.
Het uithoudingsvermogen, de moed, het plichtsbesef en het leiderschap getoond door deze officier gedurende de hele bezettingsperiode van het bruggenhoofd waren van het hoogste niveau en hij wordt voorgedragen voor een onmiddellijke toekenning van het Military Cross.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto