TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bevan, Alan James Bedford

Geboortedatum:
3 april 1921 (Glamorgan, Groot-Brittannië)
Overlijdensdatum:
31 januari 2003 (Warwickshire, Groot-Brittannië)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Corps of Royal Engineers (Briton Ferry, Glam). (Corps of Royal Engineers (Briton Ferry, Glam).)
Toegekend op:
1 januari 1945
Aanbeveling:
In de nacht van 25 op 26 september 1944 kreeg het peloton van Lieutenant Bevan opdracht met de eerste golf aanvalsboten de Nederrijn bij Driel over te steken om mannen van de Airborne Division terug te halen. Het was niet bekend of ze wel aan de overkant waren. Lt. Bevan leidde daaerom zijn peloton in de eerste boot en maakte contact met de Airborne Division.
Hij maakte gedurende de nacht vele trips en bleef twee uur lang aan de overkant om de mannen te helpen naar de rivier te komen en de gewonden af te voeren.
Hij vertoonde steeds een een volledige minachting voor zijn eigen veiligheid, ondanks de beschietingen door mortieren en klein kaliber wapens en gaf uitmuntend leiding en stelde een goed voorbeeld aan zijn mannen.
Met zijn werk gedurende de nacht was hij direct verantwoordelijk voor het in veiligheid brengen van een groot aantal mannen en gewonden van de Airborne Division.
Ik beveel hem aan voor een onmiddellijke toekenning van het Military Cross.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto