TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wessel, Walter

Geboortedatum:
21 april 1892 (Lauthental/provincie Hannover, Duitsland)
Overlijdensdatum:
20 juli 1943 (nabij Morano/provincie Cosenza, Italië)
Nationaliteit:
Duitse (1933-1945, Derde Rijk)

Biografie

Oberst Walter Wessel was als bevelhebber verantwoordelijk voor de massamoord bij Ciepielów in Polen op 8 september 1939.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Oberst (Kolonel)
Eenheid:
Kommandeur Infanterie-Regiment 15 (mot.) / 29.Infanterie-Division "Falke" / 2.Armee / Heeresgruppe C
Toegekend op:
15 augustus 1940
Toegekend voor zijn succesvolle leiding over zijn Infanterie-Regiment 15 (mot.) tijdens de slag om Frankrijk. Onder zijn commando overwonnen zijn soldaten veel obstakels zoals opgeblazen bruggen en andere barrières en brachten zware verliezen aan mannen en materiaal toe aan het zich terugtrekkende Franse leger. In een race tegen de 1. en 2. Panzer-Division was zijn eenheid de eerste die de Zwitsere grens bereikte en Fort de Joux veroverde bij de stad Pontarlier waarmee hij de ring rond de Franse troepen in de Maginot linie sloot.

204e Verlening.
Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Oberst (Kolonel)
Eenheid:
Kommandeur Infanterie-Regiment 15 (mot.) / 29.Infanterie-Division "Falke" / 2.Panzerarmee / Heeresgruppe Mitte
Toegekend op:
17 februari 1942
Ritterkreuz mit Eichenlaub
Toegekend voor de geslaagde offensieve operaties van zijn regiment in de zomer en de herfst van 1941 tijdens Operatie Barbarossa. In het bijzonder voor de Duitse stoot over de rivier de Desna. Zijn regiment bereikte de rivier in de middag van 31.8.1941 bij Murawij. Twee compagnieën staken met opblaasbare boten de rivier over en vestigden een klein bruggenhoofd dat werd uitgebreid. Twee dagen later veroverde zijn regiment Novo Vasilevsky en bereikte de monding van de rivier de Snobovka.

76e Verlening.

Bronnen

Foto