TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wishart, David John

Geboortedatum:
18 december 1919 (Larkhall/South Lanarkshire, Schotland)
Dienstnummer:
2886086
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Trooper (Soldaat)
Eenheid:
Reconnaissance Corps
Toegekend op:
10 februari 1944
Citation:
Aanbeveling:
Op 5 oktober 1943 verdedigde het 56 Recce Regiment een heuvelrug ten zuidwesten van Termoli. Tpr. Wishart was jeeepchauffeur van zijn regiment bij het Tac. R.H.Q. dat in het bos op de heuvel lag. De vijand viel van beide kanten met tanks en infanterie aan en het bos en de wegen er naartoe lagen onder zwaar vuur van mitrailleurs, mortieren en granaten. Er vielen veel gewonden in het bos en Tpr Wishart meldde zich als vrijwilliger om ze met zijn jeep af te voeren naar het A.D.S. Hij maakte een aantal rittenh onder zwaar vuur. Tegen de avond had de vijand posities ingenomen aan de rand van het bos en aan beide kanten en bestreek alle wegen er naartoe.
Er moesten nog diverse gewonden worden afgevoerd en Tpr Wishart maakte nog twee ritten onder vuur door het terrein. Als deze gewonden niet waren afgevoerd zouden ze in handen van de vijand zijn gevallen of overleden ten gevolge van een gebrek aan medische zorg toen de volgende morgen het bevel werd gegeven het bos te ontruimen.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto