TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Forney, Paul F.

Overlijdensdatum:
30 juli 1944 (nabij Torigni-sur-Vire/departement Manche, Laag-Normandië, Frankrijk)
Dienstnummer:
20721711
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company K, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company K, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Technical Sergeant Paul F. Forney, 20721711, Infantry , United States Army, wegens heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika in de sector ten zuiden van St. Lô in Frankrijk op 30 juli 1944. Sergeant Forney voerde zijn peloton aan in een directe aanval op sterke vijandelijke stellingen, over terrein dat weinig dekking tegen vijandelijk vuur bood. Bij het naderen van het doel gooide Sgt. Forney, hoewel hij gewond was, handgranaten naar de vijandelijke stelling. Terwijl hij dat deed raakte hij nogmaals gewond maar verzamelde zijn mannen en zette de aanval voort, in de loop waarvan hij door vijandelijke actie werd gedood. Met zijn onverschrokken moed, zijn bezielende leiding, zijn hardnekkige doelgerichtheid en zijn vurig plichtsbesef was Sgt. Forney direct ervoor verantwoordelijk dat zijn peloton de vijandelijke stelling onder de voet liep en daarmee verdient hij een ereplaats in de annalen van de strijdende infanterist. Hij kwam in Nebraska in militaire dienst

Postuum toegekend.
Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 27 (29 augustus 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto