TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Griffin, Laurie J.

Overlijdensdatum:
11 november 1944 (nabij Château-Salins/departement Moselle, regio Lotharingen, Frankrijk)
Dienstnummer:
34663395
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Sergeant Laurie J. Griffin, 34663395, Infantry, United States Army, wegens dapperheid in actie in de omgeving van het bos van **** (Château Salins) in Frankrijk op 11 november 1944. Toen de voortgang van zijn peloton werd geblokkeerd door een Duitse tank Type IV, gesteund door vuur van twee mitrailleurs, baande Sgt. Griffin zich, samen met zijn pelotonsleider en nog twee soldaten vrijwillig onder zeer zwaar gericht vijandelijk vuur een weg naar voren totdat hij een plek had bereikt op ongeveer 3 meter van de vijandelijke tank. De pelotonsleider slingerde toen een granaat in de open koepel van de tank en die veroorzaakte een explosie waardoor de Duitse tank volledig werd vernield, Sgt. Griffin en de officier werden gedood en de twee andere leden van de ploeg gewond raakten. Met zijn onverschrokken acties stelde Sgt. Griffin zijn peloton in staat de misie voort te zetten en de actie strekt zijn aard en opleiding als soldaat tot eer. Hij kwam in North Carolina in militaire dienst.

Postuum toegekend.
Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 56 (12 december 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto