TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Conley, Samuel G.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Eenheid:
274th Infantry Regiment, 70th Infantry Division "Trailblazers", U.S. Army
Toegekend op:
19 februari 1945
Wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie op 19 februari 1945 bij Saarbrücken in Duitsland. Tijdens een bitter gevecht tegen de defensies van de Siegfried Linie bovenop de strategisch belangrijke Kreuzberg werkte Col. Conley zich onder intens artilleriespervuur tot binnen dertig meter van vijandelijke verschansingen. Gedurende een aanzienlijke periode op wonderbaarlijke wijze vijandelijk mitrailleur- en mortiervuur ontwijkend stormde hij door de frontlinies en rekruteerde een tank en 22 infanteristen voor een aanval op de vijand. Hij leidde toen een bestorming door prikkeldraadversperringen tegen de vijandelijke versterking, veroverde de positie en maakte 26 gevangenen. Col. Conley’s moedige actie en uitmuntend leiderschap waren in overeenstemming met de hoogste idealen van de infanterie en strekken hem en de strijdkrachten tot hoge eer. Hij kwam vanuit Van Vert, Ohio op de US Military Academy.

Reg. nr. 015707. Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 496 (10 september 1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Arnold, E.C., The Trailblazers – The Story of the 70th Infantry Division, Published by the Seventieth Infantry Division Association, Richmond, USA, 1989
    - homeofheroes.com
    - trailblazersww2.org

Foto