TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Emmons, L. N.

Dienstnummer:
6281546
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Headquarters Company, 1st Battalion, 504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All American", U.S. Army (Headquarters Company, 1st Battalion, 504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All-American", US Army)
De President van de Verenigde Staten, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Silver Star toe te kennen aan Private L. N. Emmons (ASN: 6281546), United States Army, wegens dapperheid in actie, dienend bij het 504th Parachute Infantry Regiment, 82d Airborne Division, in actie op 20 december 1944, bij *** in België.
De voortgang van het bataljon werd opgehouden door een 20 mm kanon, ondersteund door een kruisvuur van twee vijandelijke mitrailleurs. Private Emmons realiseerde zich dat de verliezen die door dit obstakel werden veroorzaakt een vitale factor waren voor de aanval en stelde een ploeg van drie man samen om erheen te gaan en het te vernietigen. Onder dekkingsvuur van een mitrailleur kroop hij over vlak terrein en onder geconcentreerd vuur van vijandelijke automatische wapens naar een gunstige positie van waaruit hij zelf met deze tegenstander kon afrekenen. Pvt. Emmons werd door het intense vijandelijke vuur gedwongen zijn plan van aanval te veranderen en de ondersteunende elementen van de versterking uit te schakelen. Hij kroop onder zwaar vuur een stuk open terrein over en stopte even om een prikkeldraadversperring door te knippen die op zijn pad lag. Nadat hij dekking had gevonden van een kleine heuvel aan zijn rechterhand, slingerde Pvt. Emmons twee handgranaten in het mitrailleurnest en verwoestte het wapen. Met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid bestormde Pvt. Emmons het resterende personeel in de versterking met zijn tommy gun en doodde de hele groep. De dapperheid, door Pvt Emmons tijdens deze actie getoond, kenmerkt de training en de vechtlust van de Amerikaanse Parachute Infantry.

Voor actie die werd getoond op 20 december 1944, in Cheneux (gemeente Stoumont)/provincie Luik, België.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto