TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Richmond, Kimball R.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company I, 3rd Battalion, 16th Infantry Regiment, 1st Infantry Division "The Big Red One", US Army
Toegekend op:
1 juli 1944
Uitgereikt voor:
Operatie Neptune
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Kimball R. Richmond (0-1286184), Captain (Infantry), U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend als bevelvoerend officier bij Company I, 3d Battalion, 16th Infantry Regiment, 1st Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 6 juni 1944 in Frankrijk. Toen de boten waarin zijn compagnie in de eerste aanvalsgolf op de Franse kust aan land kwam door vijandelijk vuur en mijnen tot zinken waren gebracht, zwom Capt. Richmond door een regen van mitrailleurkogels en artillerievuur naar de kust. Toen hij de kust bereikte verzamelde hij de restanten van zijn compagnie en ging het strand op. Hier maakte hij contact met een groep mannen waarvan de officieren gevallen waren. Hij groepeerde de mannen snel voor een aanval op een vijandelijke versterking op de linkerflank. Onder zwaar en direct vijandelijk vuur voerde hij dapper zijn mannen aan in een geslaagde aanval op deze vijandelijke positie waarbij hij een vijandelijke stelling uitschakelde die zware verliezen op zijn deel van het strand had veroorzaakt. Zonder aarzelen trok Capt. Richmond het binenland in en tegen de vijand op. Zijn eigen veiligheid volledig negerend leidde hij zijn mannen over open terrein, veroverde een ***** (uit origineel weggelaten) en verdedigde dat met succes tegen een overmachtige vijand tot hij werd afgelost. De persoonlijke moed en het vastberaden leiderschap, betoond door Capt. Richmond zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 1st Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

HQ First U.S. Army, GO 31, 1 juli 1944
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Knickerbocker, H.R., Danger Forward – The Story of the First Division in World War II, The Battery Press, Nashville, USA, 2002
    - homeofheroes.com

Foto