TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kimble, Joe H.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company E, 2nd Battalion, 135th Infantry Regiment, 34th Infantry Division "Red Bull", U.S. Army
Toegekend op:
1944
Joe H. Kimble, 0-1290435, Captain, Infantry, United States Army. Wegens buitengewone heldenmoed in actie op 13 oktober 1943 in de omgeving van Squille in Italië. Tijdens een nachtelijke oversteek van de rivier de Volturno leidde Capt. Kimble onder zwaar vijandelijk granaatvuur zijn compagnie de rivier over. Hij nam zelf de eerste man gevangen en leidde het zekerstellen van het bruggenhoofd zodat de rest van de compagnie kon oversteken. Onder intensief vijandelijk mitrailleurvuur leidde Capt. Kimble elk peloton naar het aangewezen startpunt. Zo gauw alle elementen onder zijn commando paraat waren, lanceerde hij een aanval waardoor alle vijandelijke posities in de sector van de compagnie snel en volledig werden uitgeschakeld. Tijdens de aanval leidde Capt. Kimble het vuur van de voorste pelotons en bij een gelegenheid ging hij naar de mortiersectie terug om het vuur van zijn mortieren op vijandelijke mitrailleurs te leggen die de voorste elementen tijdelijk hadden vastgenageld. Door deze geïsoleerde aanval op sterke vijandelijke stellingen werd de geslaagde oversteek van het bataljon mogelijk gemaakt en bovendien werd de flank van een naastliggende eenheid gedekt. De moed van Capt. Kimble, zijn vastberadenheid en zijn gave zijn mannen te leiden en te inspireren zijn een voorbeeld van de heldhaftige tradities van de strijdkrachten. Hij kwam in Mayfield, Kentucky in militaire dienst.

Headquarters, Fifth U.S. Army, General Orders No. 78 (1944).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Hougen, J.H., The Story of the Famous 34th Infantry Division, The Battery Press, Nashville, USA, 1989
    - Ankrum, H.R., Dogfaces Who Smiled Through Tears – The 34th Red Bull Infantry Division and attached 100th (Hawaiian) Battalion and 442nd "Go for Broke" Regimental Combat Team in World War II 1941-1945, Graphic Publishing Company, Lake Mills, Iowa, USA, 1987
    - Home of Heroes.com
    - 34infdiv.org

Foto