TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cymerys, Charles F.

Overlijdensdatum:
10 juli 1943 (Sicilië, Italië)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
Company C, 505th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All American", U.S. Army (Company C, 505th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division, U.S. Army,)
Aanbeveling:
Charles F. Cymerys, 31021808, Corporal, Company C, 505th Parachute Infantry, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie op 10 juli 1943 op Sicilië. Cpl. Cymerys, plaatsvervangend commandant van een sectie infanterie, kroop met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid naar de voorraadcontainer van zijn eenheid om de automatische wapens te bemachtigen die nodig waren voor de aanval op vijandelijke stellingen. Onder zwaar vijandelijk vuur van mitrailleurs en geweren bemachtigde hij de wapens maar raakte hierbij gewond. Ondanks zijn verwondingen kroop hij over 150 meter naar de positie waar de vijand zich schuil hield en gooide handgranaten, daarmee doodde hij twee vijanden en dwong de anderen hun positie op te geven. Met deze moedige daad stelde hij zijn sectie in staat hun uitrusting te bemachtigen en zich voor een aanval te groeperen. Cpl. Cymerys bezweek later aan de verwondingen die hij bij deze moedige actie opliep.

Posthuum toegekend
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto