TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Moody, William D.

Geboortedatum:
11 november 1919 (Kingsport/Tennessee, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
6 juni 1944 (Pointe de la Percée, Normandië, Frankrijk)
Begraven op:
Knoxville National Cemetery
Dienstnummer:
O-1300357
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1ste Luitenant)
Eenheid:
Company C, 2nd Ranger Battalion, Provisional Ranger Group, V Corps, First Army, U.S. Army
Toegekend op:
20 juni 1944
Uitgereikt voor:
Operatie Neptune
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross postuum toe te kennen aan William D. Moody (0-1300357), First Lieutenant (Infantry), U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij het 2nd Ranger Battalion in actie tegen vijandelijke troepen op 6 juni 1944 in Normandië, Frankrijk. Op D-day leidde 1st Lt. Moody zijn peloton onder zwaar en intens vijandelijk vuur over het strand naar de betrekkelijke veiligheid van de rotsen die op het strand uitkeken. Hij klom toen naar boven en bevestigde touwen op de top voor de klim van de rest van zijn peloton. Zonder op zijn mannen te wachten trok 1st Lt. Moody ten aanval om de vijand uit zijn loopgraven in zijn omgeving te verdrijven. Hij naderde een vijandelijke stelling toen hij door een sluipschutter werd gedood. Het uitzonderlijke heldendom en de moedige leiding betoond door 1st Lt. Moody weerspiegelen de hoogste tradtities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, zijn eenheid en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Postuum verleend.
HQ First U.S. Army, GO 28 June 20th 1944
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Black, Robert W., The Battalion - The Dramatic Story of the 2nd Ranger Battalion in World War II, Stackpole Books, Mechanicsburg, U.S.A., 2006
    - homeofheroes.com
    - William D "Bill" Moody

Foto