TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lomell, Leonard G.

Geboortedatum:
22 januari 1920 (Brooklyn/New York, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Sergeant
Eenheid:
Company D, 2nd Ranger Battalion, Provisional Ranger Group, V Corps, First Army, U.S. Army
Toegekend op:
20 juni 1944
Uitgereikt voor:
Operatie Neptune
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Leonard G. Lomell (32269677), First Sergeant, U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company D, 2nd Ranger Infantry Battalion, in actie tegen vijandelijke troepen op 6 juni 1944 in Frankrijk. 1st Sgt. Lomell voerde een patrouille aan onder het zwaarste soort vuur van automatische wapens om een vijandelijke mitrailleurnest uit te schakelen. Later op dezelfde dag brak hij door de vijandelijke linies en ontdekte vijf 155 kanonnen die het strand onder vuur hielden. Hoewel dit geschut goed beschermd was leidde hij moedig zijn patrouille tegen de vijand en slaagde erin het geschut en de munitievoorraad te vernietigen. 1st Sgt. Lomell’s gedurfde en uitmuntende leiderschap tegenover een grote overmacht passen binnen de hoogste tradtities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, zijn eenheid en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

HQ First U.S. Army, GO 28, June 20th 1944
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Ontving deze tweede Purple Heart als Oak Leaf Cluster voor op het lint van de eerste.
Purple Heart
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Ontving deze derde Purple Heart als een tweede Oak Leaf Cluster voor op het lint van de eerste.
Purple Heart

Bronnen

  • - Black, Robert W., The Battalion - The Dramatic Story of the 2nd Ranger Battalion in World War II, Stackpole Books, Mechanicsburg, U.S.A., 2006
    - homeofheroes.com
    - homeofheroes.com

Foto