TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Weathers, Omery C.

Overlijdensdatum:
9 juni 1944 (nabij Trévières/departement Calvados (Normandië), Frankrijk)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Normandië
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company K, 38th Infantry Regiment, 2nd Infantry Division "Indianhead", U.S. Army
Toegekend op:
21 november 1944
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross postuum toe te kennen aan Omery Carl Weathers (0-410223), Captain (Infantry), U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij het 38th Infantry Regiment, 2nd Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 9 juni 1944 in Frankrijk. Toen de eenheid van Captain Weathers zijn startlijn overstak werden ter ondersteuning van de opmars de vijandelijke linies onder artillerievuur genomen. Zijn troepen hadden slechts een kleine afstand afgelegd toen ze door intens vijandelijk vuur vastgenageld werden. Zich realiserend dat er buitengewoon hoge verliezen zouden worden veroorzaakt door vuur van vijandelijke geweren en automatische wapens, tenzij de mannen onder de bescherming van onze artillerie lagen, rende Capt. Weathers dapper langs het front van de eenheid naar voren richting de vijandelijk linies. Aangemoedigd door de dapperheid van hun commandant volgden zijn mannen zijn voorbeeld en zetten een felle aanval in. Capt. Weathers had slechts een korte afstasnd afgelegd toen hij werd gedood door een artilleriegranaat die vlak bij hem neerkwam. Met zijn kalmte en moed onder vuur, zijn zelf-opoffering en onwankelbaar plichtsbesef handelde Captain Weathers volgens de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en daarmee belaadde hij zichzelf, de 2nd Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht met grote eer.

Postuum toegekend

HQ First U.S. Army, GO 84 21 november, 1944.
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Autor: U.S. Army, The combat history of the Second Infantry Division in World War II, The Battery Press, Nashville, USA, 2001
    - homeofheroes.com

Foto