TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dunham, Don B.

Geboortedatum:
1 december 1910 (Klamath Agency-Klamath County/Oregon, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
17 september 1943 (Altavilla/provincie Salerno, Italië)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Don B. Dunham werd op 1 december 1910 geboren als zoon van Edward A. en Catherine Winifred Dunham.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
S-3 504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All American", U.S. Army
Aanbeveling:
Don B. Dunham (O-293027), Major, 504th Parachute Infantry, wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie. Op 17 september 1943, ongeveer drie kilometer ten noordoosten van Altavilla in Italië, toen het hoofdkwartier van zijn regiment omsingeld was door vijandelijke troepen, meldde Major Dunham zich vrijwillig om onder vijandelijk artillerie- mitrailleur- en geweervuur op weg te gaan om versterkingen te halen nadat twee eerdere koeriers dodelijk gewond waren geraakt. Majoor Dunham sneuvelde bij de uitvoering van deze missie. Dat Majoor Dunham zich vrijwillig meldde om tegenover een vrijwel zekere dood versterkingen voor zijn hoofdkwartier te halen vormde een inspiratie voor de officieren en manschappen van zijn regiment. De ongewone moed, de zelf-opoffering en het plichtsbesef betoond door Majoor Dunham vormen een voorbeeld van de beste tradities van de strijdkrachten en verdienen de hoogste lof. Hij trad in dienst in Lemon Cove, Californië.

Posthuum toegekend
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Nordyke, P., More Than Courage – The Combat History of the 504th Parachute Infantry Regiment in World War II, Zenith Press, St. Paul, USA, 2008
    - allamerican82nd.com

Foto