TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Morrow, Jesse Lee

Geboortedatum:
16 september 1918 (Del Rio/Tennessee, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
8 november 2000 (Fairfax/Virginia, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Kolonel Jesse L. Morrow die in 1972 met pensioen ging, overleed aan kanker op 8 november 2000 in het Inova Fair Oaks Hospital te Fairfax. Hij woonde in Oakton. Uit The Washington Post van 15 november 2000.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
1st Battalion, 38th Infantry Regiment, 2nd Infantry Division "Indianhead", U.S. Army
Toegekend op:
15 februari 1945
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Jesse Lee Morrow (0-1292372), First Lieutenant (Infantry), U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij het 38th Infantry Regiment, 2nd Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 17 en 18 december 1944 bij Krinkelt, Sneeuweifel in België. Toen een Duitse troepenmacht, bestaande uit tanks en infanterie dreigde de commandopost van het bataljon onder de voet te lopen groepeerde 1st Lt. Morrow snel het personeel van het hoofdkwartier om de aanval af te slaan. Terwijl een van de tanks hem onder vuur nam, ging 1st Lt. Morrow brutaalweg naar voren, vuurde een geweergranaat af en stelde de tank buiten gevecht. De volgende dag werd een tweede aanval ingezet met vijf tanks en ondersteunende infanterie. 1st Lt. Morrow ging alleen op de tanks af en vuurde met succes van uiterst korte afstand geweergranaten op de tanks af totdat hij ernstig gewond raakte. Zijn moedige acties droegen in hoge mate bij aan de vernietiging van de aanvallers. Het inspirerende leiderschap, de persoonlijke moed en ontembare plichtsbesef betoond door 1st Lt. Morrow weerspiegelen de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 2nd Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

HQ First U.S. Army, GO 27 February 15th 1945
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Autor: U.S. Army, The combat history of the Second Infantry Division in World War II, The Battery Press, Nashville, USA, 2001
    - homeofheroes.com

Foto